Print deze pagina

Houten vloer lakken


Houten vloer lakken, lakken, vloerHouten vloer lakken? Gaat u de vloer zelf lakken of gaat u de houten vloer laten lakken?

Een houten vloer lakken geeft de houten vloer een harde en hoogwaardige afwerking. Het lakken van de houten vloer zorgt ervoor dat de natuurlijke uitstraling van de houten vloer behouden blijft en dat de houten vloer als het ware ingekapseld zit. Door het lakken wordt de vloer beschermd tegen krassen en verkleuring de houten vloer.


Bij het lakken van houten vloeren kan gekozen worden tussen mat en hoogglans en alles ertussenin. De mattere lakken benaderen zelfs de natuurlijke onbehandelde uitstraling, waardoor het net lijkt of de houten vloer niet gelakt is. De hoogglans lakken kunnen de houten vloer laten glimmen als een spiegel. Erg mooi, maar het nadeel van lakken met hoogglans lakken is wel dat krassen eerder opvallen.

Houten vloer lakken met harde lak

Het lijkt op het eerste gezicht verstandig om de houten vloer met een zo hard mogelijke lak te lakken. Het is echter niet altijd aan te bevelen om te lakken met een harde lak. Wanneer de houten vloer gaat werken en de lak is te hard, dan bestaat de kans op scheurtjes. Ga je dus een houten vloer lakken vraag dan even na bij de leverancier of de lak bij de houtsoort past.

Een houten vloer lakken vergt dus de nodige aandacht. Laat u voordat u de houten vloer gaat lakken goed adviseren.


Vorige pagina: Onderhoud houten vloer
Volgende pagina: Houten vloer oliën