Print deze pagina

Houten vloer oliën

Een houten vloer olien is welliswaar meer werk qua onderhoud dan houten houten vloer die met lak is afgewerkt. Toch kiezen de meeste mensen voor de houten vloer te oliën vanwege de mooie uitstraling die de vloer er van krijgt. De houten vloer komt volgens velen beter tot zijn recht in de olie.

 

houten vloer olien, olie, houten vloerMinder krassen met oliën

Op een houten vloer die met olie is behandeld zijn krassen minder snel zichtbaar. Dit komt omdat het vaak matter oogt dan bij lak.

Plaatselijke reparatie mogelijk met olie

Een groot voordeel is dat de met olie behandelde houten vloer plaatselijk bijgewerkt kan worden. Vertoont de vloer op intensiever belopen delen slijtage dan kan de vloer lokaal worden bijgewerkt. Met lak is dit niet mogelijk en moet de gehele kamer leeg gemaakt worden om de houten vloer te herstellen.


Onderhoud

Zorg voor deurmatten zodat er niet teveel vuil en zand ingelopen wordt. De houten vloer verliest dan snel zijn beschermlaagje. Gebruik voor het dweilen een speciaal middel dat een beschermend laagje op de vloer achterlaat. Verkrijgbaar bij speciaalzaken en de grotere supermarkten.


Opnieuw oliën van de houten vloer

Wanneer u een houten vloer gaat oliën is het niet nodig de houten vloer te schuren voor een nieuwe olielaag. De olie ligt namelijk niet op de vloer, maar is in het hout getrokken. Schuren is alleen nodig wanneer je de krassen uit de houten vloer wilt schuren. Anders volstaat reinigen van de vloer alvorens u gaat oliën.


Vorige pagina: Houten vloer lakken
Volgende pagina: Houten vloer leggen